До последњег процента

Соња Бисерко Покушај да се развијање идентитета Црне Горе успори и окрене однос Срба и Црногораца очигледно није успео. Мислим да ће бити све мање шансе за то и да ће временом тај проценат Срба сигурно пасти, јер ће Српска православна црква и црногорска имати свој развој.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, о попису становништва у Црној Гори, „Црно-бели свет“ РТВ-а

Европска престоница албанске културе

Наташа Кандић Захваљујући оваквој политици, ми смо учинили да младе са Косова више на занима да дођу у Србију. Они имају сад изграђен пут за Тирану, Тирана је један веома културан град, тамо имају пуно позоришта, кад би се поредило с Београдом – тамо 80 посто људи говори енглески, они су врло образовани, култура је на врло високом нивоу, има толико различитих културних активности да је то изазов за уметнике са Косова. Требало би омогућити ту слободу кретања да видимо има ли још некога ко је заинтересован да дође овде.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, "Црно-бели свет" РТВ-а

Милошевићев СПС је ДСС

Чедомир Јовановић Мислим да данас ни ДСС не би имао никаквог зазора да призна да је он, у много већој мери, настављач политике Слободана Милошевића него партија која се зове исто као странка чији је он био председник деведесетих.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на питање "како то да себе видите у влади са СПС, а љути сте противник ДСС чији је лидер између осталог и довео до промена у Србији?", "Данас"

Спремите се да одговарате (у септембру)

Александар Вучић Тројица министара су дала између 650.000 и милион евра, сад се туку јер не знају на кога сам мислио. А један је дао 1,2 милиона, али он није министар, него високи партијски функционер. Што бих ја то пријавио, пријавили смо јавности и чекамо да се сами пријаве, а онда ћемо у септембру да их питамо одакле им толики кеш.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Политика"

И Хаг је лепши ако се хапси са стилом

Томислав Николић Није ми срце пуно што су ти људи ухапшени. Не кријем да бих испунио ту обавезу, али не бих сигурно као председник Тадић пробудио Србију да јој саопштим вест да су ухапшени Младић или Хаџић, нити бих гледао на монитору како их хапсе.

Томислав Николић, председник СНС-а, о испуњавању обавеза према Хашком трибуналу, "Прес"