Весник горе (недогматске) прошлости

Данило Ж. Марковић Погледајте телевизију. Релативно мали број стручних људи са универзитета се укључује у расправу. Махом се појављују исти људи који се не баве науком и понављају фразе. Сви исто причају и исто мисле. Тиме се ствара један догматски приступ стварности, што не може да буде добро.

Данило Ж. Марковић, министар просвете у пет мандата за време СПС-а, "Прес"

Како је црногорски изборни закон одгуслао своје

Миодраг Вуковић У суботу је у Београду, због проблема на Косову, одржана ванредна седница Скупштине Србије на којој су били сви високи званичници – председник, премијер, министри. А где је био патријарх Иринеј? Уместо да оде на Косово, он је у то време шетао по северу Црне Горе. И наш изборни закон није прошао. Није то случајно. Зар није паметније да је на Косову бранио српске светиње, уместо што је по нашој земљи ширио пропаганду да смо један народ, једна држава, једна историја и један језик. Нисмо [један народ]! Гуслали смо заједно, гуслали, али нема више.

Миодраг Вуковић, функционер ДПС-а Црне Горе, "Вести"

Ко тебе јахтом, ти њега престанком лагања

Жељко Митровић "Пинк" телевизија више никада неће бити у прилици да заташкава инциденте и непријатности које српски, босански и црногорски држављани доживљавају на летовању у Хрватској.

Жељко Митровић, власник ТВ "Пинк", о најави "Пинк" бојкота хрватске музике, кинематографије и туризма због заплене његове јахте у Хрватској, "Танјуг"

Толико воле преговоре да су спремни да ратују због њих

Ненад Рашић Иницијална каписла било је то што је Београд одложио дијалог, што је изазвало емотивну реакцију Приштине. Косовска влада је под великим притиском због преговора.

Ненад Рашић, министар за рад и социјалну политику у влади Хашима Тачија, "Курир"