ЕУ се воли као мама, као тата, као Тома (и онако како се мрзи Ивица)

СНС Антиевропски ставови Ивице Дачића у изборним кампањама нису ни новост, ни реткост, јер му је потребно да добије и нешто патриотских гласова, како би још једном преварио грађане Србије, успео да пређе цензус од пет посто, и у наредном периоду наставио са пљачком државне имовине.

СНС, саопштење

Европа за бивше и садашње (по)четнике

Ивица Дачић Председник Српске напредне странке Томислав Николић јуче каже да ЕУ неће условљавати Србију признавањем независност Косова зарад добијања статуса кандидата. Наравно да неће, али ће тражити да укинемо наше институције на северу Косова, да признамо царинске прелазе као граничне и тако даље. Шта је то - није шија него врат.

Ивица Дачић, председник СПС-а и министар полиције, "Бета"

Пољубац човека-председника

Борис Тадић Са Јосиповићем нећу, а са Јадранком увек.

Борис Тадић, председник Србије, на питање хрватске новинарке да ли ће се пољубити са председником Хрватске Ивом Јосиповићем и да ли би се пољубио са хрватском премијерком Јадранком Косор, "Танјуг"

Што не отвори Мрка, то затвори Ивица

Ивица Дачић Ја не отварам, мој посао је да затварам. Дошао сам да проверим како ради министар [Милутин] Мркоњић, како напредују радови.

Ивица Дачић, министар полиције, на питање да ли је отварање северног крака Коридора 10 почетак кампање за наредне изборе, "Вечерње новости"