Народни трибун

Блиц Одрицали су га се саборци, често се и сам одрицао себе, понекад је бивао у неспоразуму с временом, понекад пророчки у складу с оним што долази, јуришао на првој линији фронта понет епском снагом и емоцијама на ивици рационалности, често улудо трошио силну енергију на којој су профитирали други, а он завршавао на политичкој маргини, одлазио је и васкрсавао. [...]

Погрешио би свако ко би Вукову амбивалентну личност покушао свести на само једну димензију. Био је комуниста, па ватрени антикомуниста. Писао је против четника, прославио се као први Равногорац и баштиник лика и дела ђенерала Драже Михаиловића. Као осведочени монархиста кандидовао се за председника републике! Знао је да припрети сечом руку, а затреба ли вам заговорник најлибералнијих идеја са Запада, наћи ћете га у њему.


Блиц, портрет Вука Драшковића

Дочек геј параде

Драган Марковић Палма То је леп догађај, шта је ту спорно. Деца имају веронауку у школи. Знате шта, да сам одвео децу из школе на геј параду, те исте невладине организације би ми писале хвалоспев.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, о томе што је "извео децу из школских клупа да дочекају патријарха Иринеја", "Вести"

Сви су исти, само смо ми мало истији

Милутин Мркоњић Не видим разлику у програмима било које странке. Што би се рекло – сви су они помало социјалисти.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а и министар инфраструктуре и енергетике, на питање да ли је реалан савез СПС-а са СНС-ом, "Курир"