Губитак потенцијала предизборним таласањем

Владимир Тодорић Тврдњама о наводним манипулацијама изборним резултатима [Тома] Николић покушава да исталаса јавно мњење и промени природан ток између првог и другог круга председничких избора. Можда је превише грубо, али сматрам да је Николић човек који нема шта да изгуби, може да уложи и већи улог, заоштри ситуацију и учини је доста опаснијом. [...] Постоји серија изјава или потеза које би он желео да заборави, а то показује један забрињавајући начин доношења одлука. То је повезано и са питањем личне каријере и немогућношћу да оствари потенцијал, [...] који неће успети да оствари ни после ових, трећих председничких избора на којима учествује.

Владимир Тодорић, директор Центра за нову политику, коментаришући предизборну политичку атмосферу и потписани коалициони споразум ДС-СПС, "Хоћу да знам" на ТВ "Б92"

Где сви Срби, ту и мали Милорад

Милорад Додик РС одавно има свој став – одлуку о уласку у НАТО донећемо на референдуму и пратићемо како ће се у вези са тим питањем понашати Србија.

Милорад Додик, председник Републике Српске, после састанка са представницима српских парламентарних странака у РС, "Политика"

Дон Шумахер

Бранко Радун Његова повлачења и враћања у политику показују да је он вешт математичар и политичар. Знајући како је маневрисао између великих сила, мислим да ће и сад успети. Он је добар возач у политичким тркама и многи могу да му на томе завиде јер на тим стазама вози као Шумахер.

Бранко Радун, политички аналитичар, о могућем повлачењу Мила Ђукановића из политике, "Прес"