Велехерој

Драгољуб Ојданић Боље ићи у Хаг као херој него да ми у Југославији суде за велеиздају.

Драгољуб Ојданић, бивши министар одбране

Човек - територија

Момир Булатовић Намера да се Милошевић изручи Хашком суду је подривање територијалног интегритета земље.

Момир Булатовић, на промоцији Народне социјалистичке странке

Пораз победника

Вук Драшковић Тај губитак је улог у победу која долази.

Вук Драшковић, председник СПО, "НИН"

Не дам никоме адресу... осим вој. Вучинићу

Мирјана Марковић После тога сам одлучила да никада више и никоме нећу дати адресу своје деце, па да су у питању и најбоље намере... У ноћи између 5. и 6. октобра је све што је Марко имао и створио огромним радом и ентузијазмом запаљено и покрадено. Да тако њему, који је волео све људе, који не зна ни број оних које је задужио добром, често веома великим добром...

Мирјана Марковић, мајка, "Време"

Не дам никоме адресу... осим вој. Вучинићу

Синиша Вучинић Марка сам срео пре десетак дана у Београду. Нисам га питао да ли и докле намерава да остане у земљи. Он нема разлога да се крије ни од кога, само је опрезан јер је мета неких издајника и криминалаца. Такав патриота и хуманиста као што је Марко Милошевић нема разлога да бежи.

Синиша Вучинић, члан Дирекције ЈУЛ-а, конференција за новинаре

Пајеро стадо

Изјаве.нет Михаљ Кертес је аутомобиле поклањао свима, укључујући и другарице своје ћерке; чак и фризерке возе царинске аутомобиле. Панков је имао три козе, сад има пет џипова.

професор Шуњка, из Бачке Паланке, "Блиц"

Монолог у паклу

Љубивоје Тадић Једно приказивање представе 'Дијалог у паклу између Макијавелија и Монтескјеа' јесте у естетском и моралном смислу вредније од целокупне каријере Јадранке Јовановић.

Љубивоје Тадић, управник Народног позоришта и глумац у представи "Дијалог у паклу између Макијавелија и Монтескјеа"

Културна бешика

Бранислав Лечић Министарство је у хаосу и ми покушавамо да стање доведемо у ред што многи тумаче да се бавимо собом, а не културом. Радимо и по 14 сати, не једемо и не спавамо. Схватим да ми се иде у WC тек на крају радног времена.

Бранислав Лечић, министар културе, "Кикиндске"

Раменце за плакање

Дубравка Марковић Веран Матић ми је 1988. плакао шта ће да му каже председник Социјалистичке омладине Београда, па је, док сам се ја бавила рокенролом, водио емисију коју је финансирао Социјалистички савез омладине Београда.

Дубравка Марковић, ТВ новинар, "Глас јавности"

Са Дедиње (via Косово) на Цетиње

Демократска партија социјалиста Црне Горе Матији Бећковићу је донедавно Косово било најскупља српска реч, али у беседама више не спомиње Косово, јер би косовску драму најрадије гледао на Цетињу.

Демократска партија социјалиста Црне Горе, саопштење

Није вотка туршија

Изјаве.нет Два месеца пре него што ће бити убијен, Славко Ћурувија је испричао на једној трибини причу о томе како су после неуспелог излета Богољуба Карића у политику изглађени односи између њега и Слободана Милошевића и како је овај 'бизнисмен' постао министар задужен за приватизацију. Чим је Милошевић осетио да се Боги, што би наш народ рекао 'гица', почео је да му отказује не само коришћење фреквенција по Србији, већ и да му уништава послове које ова 'компанија' има по Русији. Тада је Драгомир Карић, који води послове у Русији, позвао Богољуба и завапио: 'Брате, шта то уради? Узми теглу мамине зимнице, иди код Слобе и гужвај капу'.

Душан Машић, новинар,"НИН"