Јово - то смо сви ми

Јово Тодоровић Можемо да кажемо, да смо ми - студенти, да смо ми - наставници, да смо ми - народ Србије - издржљиви, да ми имамо своју визију, свој поглед на свет а то је свет слободе, патриотизма и свет, ја бих рекао, оног најважнијег - свет љубави.

Јово Тодоровић, министар просвете, Радио "Б92"

Српска пен артиљерија

Радослав Братић У случају напада српски писци ће своја пера окренути према небесима и растопити америчке ракете и бомбе!

Радослав Братић, књижевник, "РТС"

Обећање издајницима радовање

Владан Батић Издајници ће овога пута платити главом!

Владан Батић, председник ДХСС-а, коментарише судбину евентуалног тројанског коња у Савезу за промене, "Блиц"

Одупирање нереаговањем

Душко Матковић Одлучно се одупиремо било каквим претњама. Свет је једноставно шокиран нашим, ја бих рекао, нереаговањем на претње.

Душко Матковић, поптредседник СПС-а, "РТС"

Џелати и преговарачи

Изјаве.нет Већ је ту 15. март! И пазите: одлазите у земљу чија је краљица Марија Антоанета, само који часак пред погубљење, нехотице овлаш нагазила џелатову ногу и хитро му се извинила: 'Excusez-moi!' Научите и ту фразу и што чешће је понављајте, користиће вам! Много више од свих иначења и јуначења, псовки и пљувања...

Никола Бурзан, коментатор, "Данас"

Ко се НАТО-а лати

Изјаве.нет Ко се плаши НАТО, тај ће вероватно од НАТО и да страда. Нема страха, они морају пропасти. Они не могу успети у својим намерама. Ако смо ми Срби неко ко то мора да први да им каже, то ћемо да кажемо.

Наташа Гаћеша, члан Извршног одбора ГО СПС-а, на митингу у Лесковцу, "Бета"

"Нећете се ви 'леба најести од певања"

Ветон Сурои Из просторија у којима је била смештена српска делегација у Рамбујеу могло се чути певање до дубоко у ноћ. Питање певања је било ван оквира рада конференције.

Ветон Сурои, члан преговарачког албанског тима, Радио "Б92"

Немати јаја, а имати пицоглавост

Душка Јованић Док сам се годинама питала, могу ли новинари бити мушкарци, они су за то време једва себи и другима признавали да жене, поврх свега, успевају да буду још и новинарке. Писаљка се, колико знам, не држи између ногу, а за разлику од фрајера, који знају само за један (на око) и јаја, умемо да употребимо на више начина, што само иде у прилог тези и пицоглавости такозваног, женског писма.

Душка Јованић, уредник "Магазина М", "Блиц"

Постојање као преседан

Стојан Церовић У свету постоји широка сагласност око тога да је Србија специјалан случај, земља мимо других и да се према њој може поступити било како, а да то не постане никакав преседан.

Стојан Церовић, коментатор, "Време"

Утицај слободарских знања на сетву и жетву

Јован Бабовић Често се питају и новинари и ми да ли ћемо обавити сетву. Ја желим да истакнем да смо ми то у Србији увек и сејали и жњели и знали да бранимо мир и слободу.

Јован Бабовић, републички министар пољопривреде, Радио "Б92"

Вођа, задња пошта Србија

Бобан Милетић Бапси Хајде да пошаљемо писмо адресирано на Вођа - Београд, па да установимо коме ће га пошта проследити. Можда ћемо открити ко је Вођа.

Бобан Милетић Бапси, одговара на полицијско питање ко је Вођа из његових афоризама, "Европљанин"

Струјни удар

Наташа Б. Одаловић Оно што је донекле кварило естетски угођај било је пренапрегнуто лице Хаџи Драгана Антића са изразом краул пливача који се једва бори за ваздух, а који је као део телесне гарде извиривао иза Милутиновићевих леђа. То му је ваљда прешло у навику, будући да је на свим конференцијама за новинаре у Паризу, ничим изазван, стајао иза леђа Милутиновића и Трифуновића, грлећи наслон столице или померајући пикслу са конференцијског стола.

Наташа Б. Одаловић, у својој колумни, "Данас"

О неприкривеним аспирацијама

Боривоје Боровић Тражим изузеће председника већа и чланова већа из разлога што се председница већа понаша непрофесионално. За време излагања Шешеља, иста, као и чланови већа се смеју, чиме показују пристрасан став, да ли према четвртооптуженом као парничној странци или као мушкарцу - одлучиће веће. Да ли имате неке аспирације према мени?

Боривоје Боровић, правни заступник Вука Драшковића, судији Бранки Максимовић, Радио "Б92"

Нема рада без копања

Јасмина Марић А овде писање нико не сматра за рад, јер ако ниси уморан, бесан, и са платом од 300 динара која касни шест месеци, никакав си радник.

Јасмина Марић, писац "Кипарске абецеде", "Блиц"

Мењање падежа (по) телефонским говорницама

Тони Монтано Занима ме зашто ми, који имамо седам падежа, од Славије до Калемегдана немамо ниједну исправну телефонску говорницу.

Тони Монтано, рок певач, "Дневни телеграф"