Ако крене морталитет...

Слободан Милошевић Али, у будућности, у историји, сигурно ћу имати мање противника а, можда, и мање критичара.

Слободан Милошевић, бивши председник, израелски "Хаарец"

Споменар

Мирјана Марковић Као политичар који није имао намеру да се бави политиком. Као државник који није волео власт. Као национални борац коме се дивио сав родољубиви свет. Као шеф државе каквог су желеле да имају веће државе и који је, вероватно, требало да буде шеф неке друге државе, веће и захвалније.

Мирјана Марковић, одговара на питање како би желела да буде запамћен Слободан Милошевић, "Време"

Слободане, наше росно цвеће

Изјаве.нет Још нам је у живом сећању велики успех који је постигао филм 'Слобинатор'. Многе је тај филм одушевио, другима се није допао, али нико није остао равнодушан - сви су га гледали више пута. Зато је, на захтев два милиона верних гледалаца и преко шест стотина хиљада акционара продуцентске куће 'Слободни продуценти Србије' (СПС), одржана скупштина акционара на којој је 2400 делегата одлучило да се сними 'Слобинатор 2'.

сајт Младих социјалиста Србије, "www.nas-odgovor.co.yu"

Слободане, наше росно цвеће

Зоран Ђинђић Нешто би требало да остане и за нас.

Зоран Ђинђић, републички премијер, на питање о изручењу Милошевића, "ФоНет"

Дабогда продавао некретнине Шуваковићу

Бранислав Ивковић Одговор очигледно на један изузетно успешан митинг СПС, не само по броју, него и по емоцијама и понашању присутних је врло брзо уследио. Ми смо то и очекивали, и између осталих, ухапшен је и члан СПС Урош Шуваковић, човек чије је једино дело то што је као савестан купац потписао уговор о купопродаји и ништа више.

Бранислав Ивковић, шеф посланичког клуба СПС-а, о продаји дедињске резиденције СПС-у за 300.000 динара 7. септембра 2000, "Б92"

Не слажем се са укусом питања

Драгутин Топић Питање је врло неукусно. Не желим да се враћам на то, све што сам имао на ту тему одавно сам рекао. Политичко опредељење је моја лична ствар и не треба да занима било кога. Пре свега, ја сам хришћанин, па онда све остало.

Драгутин Топић, скакач у вис, у "Свету" одговара на питање је ли још члан ЈУЛ-а

Шумадијско јахање

Радиша Урошевић Криза у нашој народној музици кренула је седамдесетих, али симболично то се догодило 1982. када је свој први наступ имала Фахрета Јахић, познатија као Лепа Брена. Изводећи нумеру 'Чачак' у Крагујевцу, она је скочила са бине и узјахала једног од наших најпознатијих уролога Бору Миличевића.

Радиша Урошевић, "легенда народне музике", "Глас јавности"

Симболизам

Драгана Мирковић Сећам се да је у рефрену 'Сама, као лист на ветру', тражена симболика, што је био апсурд. Наравно, људи нису могли ни да претпоставе да ја у том тренутку не само да нисам била сама него да никад више не могу бити сама.

Драгана Мирковић, естрадна уметница, "Свет"

Пљуни & прозбори

Изјаве.нет И данас, две године од започињања сулуде НАТО агресије на нашу земљу, када се сетим тога и свега онога што се дешавало пуних 78 дана, по узору на моју бабу Даринку, пљунем и у недра и полугласно прозборим - поменуло се, не повратило се.

П. Радојковић, у тексту "Упуцао бих авион као патку", смедеревски "Наш глас"