Случај италијанског банкарског службеника

Микеле Санторо Од владе нова правила за предлагање имена: нула. Фантазија: нула. Мислим да Монти има банку уместо мозга.

Микеле Санторо, италијански ТВ водитељ, о предлогу премијера Италије Марија Монтија за именовање нове председнице РАИ, "Adnkronos/Ign."

Никл са укусом парадајза (Мокра Гора победити мора)

Емир Кустурица Идеја о стварању Парка природе "Мокра Гора" својевремено је победила захваљујући Војиславу Коштуници и Борису Тадићу, због тога им хвала. [Међутим,] отварање рудника би представљало злочин према народу, [тако да] од никлованог парадајза у заштићеном добру - неће бити ништа.

Емир Кустурица, режисер, коментаришући вест да држава покушава да актуелизује питање поновне експлоатације руда на Мокрој Гори, "Новости"

Неки то воле фино

Млађан Динкић Што не формирају владу са ЛДП-ом и СПС-ом, зашто нас увлаче у то? Који је Борис Тадић председник странке кад не може да формира владу, а има толико партнера, шта ћемо му ми? [...] Не можеш да будеш партнер тако што шамараш. Ја нисам у том фазону.

Млађан Динкић, председник УРС-а, конференција за новинаре, РТС

Припремање владе на ДС начин

Млађан Динкић Ако [Слободан] Хомен и [Душан] Петровић стоје иза тога, то је довољна срамота, али ако стоји Борис Тадић, онда је то бламажа - јер је због контроле медија изгубио изборе. Нисам сигуран, али зато питам да ли он стоји иза [писања Курира]. Ако је тако, то је срамно и на такав начин се не прави влада.

Млађан Динкић, председник УРС-а, поводом писања "Курира" да је аустријско тужилаштво покренуло истрагу против Млађана Динкића у вези са продајом "Мобтела", РТС

Све смо могли ми (да је Тома раније постао председник)

Александар Вучић Сматрам да је победа Томислава Николића на председничким изборима у Србији допринела избору [Вука] Jеремића на тако значајно место као што је председавајући Генералне скупштине УН.

Александар Вучић, председник СНС-а, "Блиц"