Да пожелиш овакву (о)позицију

Радио Б92 Митингаши су након протеста у Покрајинско извршно веће однели писмо у којем војвођански социјалисти протестују против сепаратистичке политике дела ДОС-а у Војводини и траже да покрајина не буде оруђе разарања српске државе на рачун несрпских интереса. У писму се наводи да су у тој тежњи, заједно са социјалистима сви прогресивни људи овог поднебља: Доситеј, Бранко, Ђура, Змај и Лаза, Милош Црњански, Исидора Секулић, Светозар Милетић и други.

Радио Б92, 01. април 2001

НАТО узвраћа ударац

Тома Фила Милошевић сматра да је у затвору зато што се успешно одупро НАТО пакту и својим одупирањем од 78 дана упропастио прославу 50 година НАТО, велику параду у Вашингтону и вероватно предвиђену параду кроз Београд.

Тома Фила, адвокат Слободана Милошевића

Лако је другијема

Срећко Михаиловић Милошевићу је било лакше него ДОС-у: пред собом је имао лаковеран народ.

Срећко Михаиловић, истраживач јавног мњења, "Време"

Да пожелиш овакву (о)позицију

Милена Арежина Вратићемо се на власт и јебаћемо им мајку!

Милена Арежина, бивши председник Привредног суда, на новосадском митингу СПС-а

Да пожелиш овакву (о)позицију

Мехо Омеровић Један од радикала, Слободан Јањић ми је опсовао мајку, на шта нисам реаговао. Онда је он мени рекао: 'Изађи у ходник, не би био ни први ни последњи балија кога сам у животу заклао. Нисам томе придавао већи значај јер се радикали у Скупштини понашају потпуно непримерено, за време заседања посланици СРС добацују председнику Скупштине 'коњу' и 'будало', а не смем ни да изговорим шта добацују припадницама супротног пола.

Мехо Омеровић, посланик Социјалдемократије, "ФоНет"

Наговарање на истину

Ентони Борден Мирослав Филиповић се подухватио управо онаквог казивања истине на какво међународна заједница наговара Србе.

Ентони Борден, уредник on-line часописа за извештавање о рату и миру где је Филиповић објавио свој чланак, цитат према "НИН"-у

Угрожена врста

Изјаве.нет Савет млађим колегиницама гласи: Не бавите се овим послом!

Радмила Станковић, новинар "НИН"-а, "Глас јавности"

Не једем кад пијем (и пуцам)

Марија Милошевић Два дана уочи хапшења ништа нисам јела, то вече сам попила литар коњака. На телевизијском екрану сам видела маскирана лица која су хтела да отму мог оца и у моменту када се возило удаљавало од резиденције у Ужичкој 11, извадила сам пиштољ и у знак протеста испалила пет метака у ваздух.

Марија Милошевић, пред истражним судијом, према "Гласу јавности"

(Е)легија

Вук Драшковић Сви који буду наставили да штите Легију и друге злочинце проћи ће као Слободан Милошевић, па макар и преко моје главе.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Данас"

Ником није лепше него нам

Милорад Павић Ја сам досад објављивао књиге на 28 језика и у много земаља и нигде оне нису опорезоване као шунд, сем у Србији.

Милорад Павић, књижевник, "Блиц"

Помодно здравље

Изјаве.нет У свету се више из помодарства здравог живота користе флаширане изворске воде за пиће него из потребе. Они више воле да пију 'Перије' и 'Евијан' - али зато што могу то себи да приуште. Невероватне су гласине да вода из београдског водовода није за пиће, изгледа као да те гласине протура лоби произвођача флашираних вода.

др Тања Кнежевић, савезни Завод за заштиту здравља, "Глас јавности"

Кићени сватови

Весна Ривас Једне вечери сам гледала мушки стриптиз, али признајем да нисам знала како треба да се понашам. Била сам превише стидљива и нисам стриперима 'китила кићановића', попут других жена. Не фолирам се, али стварно не умем да се понашам у тим приликама!

Весна Ривас, фолк певачица, чачанска ТВ "Галаксија"

Мај нејм из Митар

Блиц Блажујка, седамнаестогодишња апсолутна обожаватељка лика и дела Митра Мирића, без двојке горе лево, скочила је метар у вис и атерирала на колена као Дуле Савић. Онда је легла на под, готово у сузама од емоција, мало се примирила и остала да клечи још неко време, одсутног погледа... 'Сматрам Митра Мирића за свог давно изгубљеног брата' - рекао је Данило Мирановић из Подгорице (27), који је читав концерт провео скачући у првом реду.

Блиц, са концерта Митра Мирића

Две по петсто

Стојанка Новаковић Стоја Надимак 'Стоја' дао ми је један кафански гост. Наручио је песму и питао: 'Хоћеш две по педесет или стоју?' Одговорила сам му да ћу ускоро постати популарна и да ћу се звати 'хиљадарка'. И постала сам популарна, али ми је надимак 'Стоја' остао.

Стојанка Новаковић Стоја, естрадна уметница, "Свет"