Депратизовати департизаторе

Милан Кркобабић Један од наших коалиционих партнера покушава да има монопол над термином департизације, то лепо звучи, а народ је гладан правде. Сад се поставља питање - ко ће урадити ту департизацију? Па, сумњам да ће то бити неки мој комшија.

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а, "Блиц"

Одбрана зимзеленог медија

Зоран Остојић У интересу владајуће већине је да им мандат не почне оваквим скандалом и надам се да ће "велики борци за слободу медија" као што су Дачић, Вучић и Динкић прихватити да се формира Анкетни одбор, да утврдимо ко је стварни власник "Политике". Јер, [...] у питању је настарији лист на Балкану и део традиције овог народа, а не "листопадни" медиј који се формира пред изборе и нестаје непосредно после избора.

Зоран Остојић, функционер ЛДП-а, о волшебној промени власништва компаније Политика, "Шта радите, бре" РТС-а

Позитивна инспирација за извињење

Велимир Илић Иако сам већ дуже време негативна инспирација за ТВ Б92 и сматрам да се против мојих сарадника и мене лично води политичка хајка на овој телевизији, ипак, желим да кажем да сам на конференцији за новинаре Нове Србије, одржаној у уторак 17. јула 2012, бурно реаговао и користим ову прилику да се извиним и ТВ Б92 и госпођи Ољи Бећковић.

Велимир Илић, председник Нове Србије, РТС

Његово право да не зна све

Александар Тијанић Вероватно ћу последњи сазнати да ли ћу бити смењен или не, и то из медија.

Александар Тијанић, директор РТС-а, "Блиц"

Избор између стида и опстанка

Расим Љајић Ово је била једна од најтежих одлука коју сам донео заједно са колегама у странци. Свестан сам да је она морално дискутабилна и зато имам горак укус у устима. [...] Било је таквих речи [у ДС-] у стилу "како га није стид да тражи сагласност за издају" и други низ епитета, али ја не замерам, није то преломило [...] јер смо бирали између опстанка и нестанка СДПС.

Расим Љајић, председник СДСП, после седнице Председништва странке на којој је одлучено да СДПС напусти коалицију окупљену око ДС-а и буде део владајуће коалиције СНС-СПС-УРС, "Танјуг"

Јесам, али ме нису питали

Елтон Џон Никада ме нико није питао да ли сам геј, све док ми један новинар "Ролингстон" магазина није рекао да ће прекинути интервју ако не будем хтео да му дам одговор на то питање. Рекао сам му да ни једног тренутка нисам крио да сам геј и да живим са својим менаџером.

Елтон Џон, британски музичар, "Блиц"