Заслужено на одмор, али куда?

Марија Милошевић Жао ми је што му је после толико година тако напорног рада враћено на овакав начин. Али сам задовољна што више није председник. Мислим да има довољно година и да је радио веома напорно и да мора да се одмори. Што кажу моји пријатељи, било би лепо да тата као сав остали свет може да оде да пеца рибу, на неко мирно место. Доста нам је било свега. Али ми није свеједно шта се дешава у држави, што се пали, прети... Зашто код нас не може да буде као у другим нормалним државама, где после избора људи и даље нормално иду на посао, кувају ручак и баш их брига што се председник државе сада другачије зове. А код нас, кад се промени власт то не може тек тако да прође.

Марија Милошевић, ћерка Слободанова, "Време"

Заслужено на одмор, али куда?

Момчило Перишић Добијам дневно десетине писама грађана где се тражи да Милошевић не иде у Хаг, јер је учинио толико услуга Западу да је могуће да га тамо ослободе одговорности.

Момчило Перишић, један од лидера ДОС-а, "Политика"

Home, non-sweet home

Тибор Јона Оно што ће ме увек подсећати на боравке у иностранству пре пада Милошевића су очај и језа, који су ме обузимали када бих одлазио на спавање, свестан да ћу сутрадан бити у Србији. Не знам да ли постоји страшније осећање од тога да не желиш да се вратиш кући.

Тибор Јона, интернационални секретар Демократске странке, "Панчевац"

Награда и поклон

Петар Луковић У вријеме кад Радио Б92 емитира неки музички quiz типа: да ли су REM женска рок група - јавио се један од анонимних слушалаца и овако формулисао свој улазак у програм: 'Како објашњавате чињеницу да је Бојана Лекић од браће Карић примила преко 30.000 DEM као награду? Зар смо се за то преко овог Радија борили свих ових десет година? Зар то није - издаја?' Несрећни/уплашени водитељ покушао је слушаоцу да објасни да је упао у квиз где мора да одговара а не да поставља питања, али слушалац опет: 'Да ја поставим питање, је ли ово издаја?'.

Петар Луковић, новинар, "Данас"

Награда и поклон

Слободан Лаловић Услови под којима су Карићи добили већински део власништва над компанијом 'Мобтел' практично је 'поклон' државе. Један члан комисије је тим поводом рекао: 'То мајка на ћерку не дава'.

Слободан Лаловић, секретар Владине Комисије за испитивање злоупотреба у привреди, "Б92"

Консилијере

Александар Тијанић Никада се ниједан човек са мање подршке јавног мњења није дочепао већег комада власти као садашњи премијер Србије Ђинђић. Упркос свом националном убеђењу, Коштуница уопште није Србин, јер не воли новац, не злоупотребљава положај и није се променио од доласка на власт.

Александар Тијанић, потпредседник БК групе за медије и саветник Војислава Кошутнице, подгорички "Исток"

Европа здај!

Блиц У ЕВРОПУ, КАД СТИГНЕМО РУМУНИЈУ

Блиц, наслов

Балкан здај!

Чарлс Симић Ја мислим да људи на Балкану размишљају на овај начин: 1. Не замајавај се сагледавањем последица сопствених потеза 2. Ако је нешто глупо, и сви ти кажу да је глупо ­ само напред! 3. У истом даху изговори ­ 'свима ћемо да им јебемо матер' и 'ми смо највеће жртве на свету'.

Чарлс Симић, песник, "Ферал Трибјун"

Оставком сменио себе

Миљан Миљанић Ма није проблем моја оставка. Ја сам себе сменио још одавно. Желим само да помогнем колико могу, док се не изаберу нови људи. Немам ја ту никаквог личног интереса. Открићу вам једну тајну... У време када сам долазио на место председника ФСЈ, имао сам понуду вредну милион долара да водим репрезентацију Уругваја. Одбио сам.

Миљан Миљанић, дугогодишњи председник ФСЈ, "Свет"

У (позоришном) тренду

Јован Ћирилов Брајовић ми је говорио да изгледам као да се облачим из позоришног фундуса, а ја себе доживљавам врло елегантно.

Јован Ћирилов, позоришни посленик, "Глас јавности"

А памет & поштење?

Весна Вукелић Венди Сувише сам лепа и искрена да бих се бавила политиком.

Весна Вукелић Венди, естрадна уметница, "Свет"

Пећински људи у кућицама на дрвећу

Изјаве.нет Питали су дечка из Немачке да ли има телефон и телевизор у кући и да ли зна шта је то компјутер. За нас су мислили да живимо у пећинама - каже Александар Чабрило. Марија Ракић каже да је невероватно како су многи поверовали да живимо у кућицама на дрвећу и да верујемо у Сунце.

средњошколци, нетом пристигли из САД, "Панчевац"