Пут за путовање добрих вести

Ивица Дачић Нек вам је са срећом овај пут, да њиме пролазе добре и срећне вести. Морам да вам кажем да мени као министру полиције боље иде затварање него отварање, али у сваком случају нек вам је са срећом.

Ивица Дачић, премијер и министар полиције Србије, отварајући 12 километара пута у Ратарима, "Курир"

Служба је служба, а љубав је дружба

Ивица Дачић Наш однос је однос заснован на принципијелном договору о заједничком обављању посла, а не на љубави и емоцијама.

Ивица Дачић, премијер Србије, о односу с првим потпредседником и министром одбране Александром Вучићем, "Блиц"

Злоупотребљени поново у употреби

Верољуб Стевановић [Млађан Динкић] је свестан тешкоћа, припремио се, сагледао целу ситуацију, ризике. И тек тада је одлучио да уђе у Владу у којој ће имати одличне резултате. [...] У Владу су ушли људи који знају да ураде посао, људи који су изузетно јако мотивисани да покажу да су у прошлим временима прошли овако или онако, да су злоупотребљени.

Верољуб Стевановић, потпредседник УРС-а, "Прес"

Голорук на жене и децу

Танјуг Власник Етно села "Кадми" на Његушима Мило Кадија избацио из свог ресторана једну жену из Подгорице, њено петоро малолетне деце и монахињу, јер [...] он не подноси Србе и СПЦ. [...] "Напишите да сам црногорски националиста и да Срби не могу да једу код мене", рекао је Кадија "Вијестима", након чега је, како се наводи, упутио низ погрдних назива за свештенике СПЦ.

Танјуг, о ресторану у Црној Гори који не служи Србе

Одазивање елите на позив премијера

Маја Гојковић Ако је Расим Љајић, који је био на листи Бориса Тадића, отишао у другом правцу, зашто би чудно било да Народна партија донесе своју политичку одлуку с ким ће у ком тренутку сарађивати?! [...] Јер, Ивица Дачић је рекао једну реченицу која нас је охрабрила да донесемо одлуку да подржимо владајућу коалицију, а то је да позива сву интелектуалну, научну и политичку елиту да раде заједно на решавању крупних политичких и економских проблема.

Маја Гојковић, председница Народне партије, "Блиц"

Велика банкарска окупација мини Југославије

Блашко Габрић Ја сам био жирант, ја сам био економски јак и сада када ми узму неће да ми фали ништа, али неће бити Југославије. Они ће сада да узму "Македонију", "Србију" и "Војводину", остаће нам "Црна Гора", "Босна", "Хрватска" и "Словенија" – што није "Југославија" [...] Нико више неће да осваја Србију тенковима, него банкама. Грађани који узму кредите биће обешени живи на крст, а са крижа се силази мртав.

Блашко Габрић, ентузијаста и власник имања "Мини-Југославија", о јавној продаји своје имовине, РТС

Седам година самоће

Миланка Карић Очекујем да ће се Богољуб [Карић] сада вратити. На његов повратак чекам већ седам година. За то се борим толике године [...] Тражимо само да добијемо прилику да кажемо истину, а не да се против Богољуба води политички процес. Не очекујем никакве протекције, осим да сви раде своје посао.

Миланка Карић, супруга Богољубова и народни посланик у новом сазиву Скупштине Србије, "Прес"