Кошаркашка лудара

Душан Ивковић Дајте мало поноса, мало професионалности. [...] Ја враћам играче, узимам други тајмаут [после њихове серије] 10:0. Шизофреничари једни! Шта гледаш у празно? Мене гледај овде! Чујеш ли?!

Душан Ивковић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, обраћање играчима у тајмауту утакмице Исланд-Србија у квалификацијама за ЕП у кошарци , портал "Smedia"

Једино је тачно да увек нисам био тамо

Мирко Цветковић Немам никакве везе са Југоремедијом. Нити сам био ту кад је приватизована, нити када је раскидан уговор, нити када су на руководећа места постављени други људи [...]. Агробанку је упропашћавао Извршни одбор, а можда и Управни одбор. Мене прозивају само зато што сам пријатељ са чланом Управног одбора који је дао оставку [Звонимир Никезић]. Ја јесам пријатељ са њим, али заиста не знам од чега треба да се браним. Видим да сам сада свима на тапету, тако да ако се сутра прогласи суша, ја ћу бити крив и за то.

Мирко Цветковић, бивши премијер Србије, "Б92"

Пола цене за целу Јулију

РТС Украјински председник Виктор Јанукович понудио Ангели Меркел да плати "откуп" од седам милијарди долара за бившу премијерку Јулију Тимошенко, тврди бивши шеф украјинског председништва Олег Рибачук. Јанукович оптужио Тимошенкову за крађу 14 милијарди долара и понудио да је ослободи "упола цене".

РТС, вест о наводној понуди за пуштање из затвора бивше украјинске премијерке Јулије Тимошенко

Не желим да нападам ћутањем

Драган Ђилас Да буде јасно, нећу да учествујем ни у старим ни у новим династичким борбама. Нећу да помажем људе који хоће да врате Борису [Тадићу] наводне ударце. Нећу ни да подржавам превазиђене рецепте, фабриковано јединство, ћутање или било чији статус страначке иконе. Нећу ни да делим странку.

Драган Ђилас, градоначелник Београда и заменик председника ДС-а, РТС

Првих сто дана у опозицији

Драган Ђилас Прошло је сто дана од нашег једног изборног и једног постизборног пораза. Ми, као странка озбиљних људи, пред наше чланство још нисмо изашли са анализом узрока и последица силаска са власти [...] За то време наши политички такмаци направили су владу, формирали власти на локалном нивоу, успоставили Скупштину, доносе законе, бирају гувернера, шире међународне контакте, овладали су свим инструментима власти.

Драган Ђилас, градоначелник Београда и заменик председника ДС-а, РТС

Купаће гаће које раздвајају

Драган Ђилас Није тајна да нису сви људи из врха ДС-а по мом укусу. На срећу, ни ја нисам по њиховом. Оно што нас раздваја, поред осталог, јесте моје убеђење да ово није лето у којем ДС треба да буде у "купаћим гаћама".

Драган Ђилас, градоначелник Београда и заменик председника ДС-а, РТС